Fjellfestival

Mevassetra Fjellfestival 28. - 30. juni

Siste helga i juni arrangeres Mevassetra Fjellfestival, en festival over tre dager med variert kulturtilbud. Dans på setervollen fredag, bukkehorn og kulokk på dagtid lørdag sammen med lokale historiefortellere rundt bålet og barnekonsert på søndag. Det blir overnatting i telt og kortreist mattilbud. Vi samarbeider med Hindrum gårdsysteri og Langøra kaffebrenneri for gode lokale matopplevelser.

Dagsbilletter og festivalpass

Du kan kjøpe billett for enkeltdager eller 2 og 3 dagers festivalpass.

Ved kjøp av festivalpass får du inngang på 2 eller 3 konserter, alt etter om du kjøper 2- eller 3-dagers pass, med redusert pris pr. konsert. Festivalpasset gir deg tilgang til våre sanitærfasiliteter hele døgnet og en solid frokostmatpakke med drikke til på morgenen. 2-dagerspass inkluderer é frokost mens 3-dagerspass inkluderer to frokoster.

Konserten på fredag er en voksenkonsert, så festivalpass for barn selges bare lørdag til søndag. Men fjellet er åpent hele helga!

Billettene kjøpes på Kulco her: https://checkout.ebillett.no/256/events/9104/purchase/setup

Fredag 28. juni - Huldredans

19:00 KADO

KADO er et akustisk humør-vise-pop-orkester som spiller egenproduserte sanger. Bandet lover låter som inneholder en god dose tull og spetakkel, samt tvilsomme historier fra det underlige universet Kadoland - der alle hus er blå og alt teknisk utstyr går på trykkluft....

Kado består av Knut Ola Vang – sang og trekkspill, Bendik Lund Haanshus – gitar, Sveinung Næss – lurk, Lars Berg – gitar og Magne Vestrum – kontrabass. 

Bandet gleder seg nå til å spille på Mevassetra, og de skal ta med seg kompressoren Goinnar oppover - og han skal urfremføre et skikkelig fjellstev.

Lørdag 29. juni - Fjell-ljom

14:00 Konsert med Poul Høxbro og Ann Helling

Både ku- og bukkehornet samt den spesielle sangteknikken som kalles laling, var viktige arbeidsredskaper i seterkulturen i både i både Norge og Sverige, og de musikalske tradisjoner bak så vel spillehornet som laling-sangen strekker seg sannsynligvis tilbake til pre-vikingetid.

Hornets og sangens klang bærer langt i landskapet rundt setrene, og på den måten kunne man kommunisere over lange avstander ved hjelp av musikalske signaler, hvis betydning alle forstod. Men det ljomet jo også så uendelig vakkert i fjellene og skogene, og dyktige hornspillere kunne ha deres favorittplasser, hvor de i ledige stunder kunne fortrylle omverdenen med deres vakre spill og melodier. 

Det er denne fortryllende stemningen Ann Helling (sang) og Poul Høxbro (bukkehorn) vil gjenskape på Mevassetera, når sang og bukkehorn igjen danner par i den vakre naturen rundt seterstuene og får landskapet til å synge med, som om den var den tredje musiker i ensemblet.

Musikken som vil klinge imellom åsene er tradisjonelle norske, svenske og danske folketoner; lok og kald, salmer og seterviser, danse- og folkevisemelodier. Og som noe helt spesielt vil man også kunne høre helt nye toner komponert for bukkehornet av komponisten Ellen Lindquist.

I tillegg til landskapskonserten vil de to musikere også by på en intim stund ved bålplassen, hvor man kan høre svenske folkeviser, gamle norske seljefløytestykker og drabelige fortellinger fra verden av i går.

Søndag 30. juni - Fjellsprett for barna

12:00 Historiefortelling rundt bålet med Sølvi-Ann Fætten

Jeg fant, jeg fant, sa Askeladden. Her er det han fant - men hva skulle han bruke det til? Det får du høre når jeg forteller eventyr ved bålet. Det blir også eventyr fra trollfjell og seterliv.

Søndag 30. juni - Fjellsprett for barna

14:00 Tullkattesnutene – barnekonsert

«Tullkattesnutene» er Kirsti Huke og Siri Gjære og de spiller musikk for både gamle og unge barn! For rekk opp handa den som ikke har vært barn! Nå har de laga en HELT NY plate sammen med den splitter nye tullkatten, nemlig Kyrre «Katt Laastad», som også blir med på turne! Sammen vil de spille gamle hits som «Vi vil ut på byen» og «Gamle daga», som nå begynner å bli skikkelig gamle sjøl, og så har de med seg SPLITTER NYE låter fra plata og da blir det kanskje nye hits som «Vi vil ut i VERDEN!». Eller har du en katt? Eller et annet dyr? Eller syns du alt er dyrt for tiden? Eller liker du musikk som gynger og går an å danse til foreksempel? 

Kom på konsert! Det her kan bli skikkelig Kattetull! Snutelig hilsen Tullkattesnutene!

Langøra bålkaffebar

Langøra er et mikrobrenneri i Stjørdal, som holder til på Hjelseng Gård. I jakten på den perfekte kaffekoppen, handler de sesongens råkaffe fra noen av de beste kaffegårdene i verden. Alle råvarene er handlet på en rettferdig og etterprøvbar måte i respekt for bonden som dyrker frem godsakene. Kaffen brenner de deretter skånsomt, slik at de unike aromaene og smakene i hver bønne bevares og fremheves best mulig. 

I tillegg til å være Mevassetras faste kaffeleverandør, leverer Langøra kaffe til kaffebarer, restauranter, hoteller og spesialforretninger over hele landet. Du kan også bestille ferskbrente bønner fra nettbutikken deres og få kaffen fritt levert rett i postkassen.

De kommer og tilbereder spennende kaffesmaker på bålet!

Åpningstider

Mat og servering

Betaling med Vipps og bankkort

Kjøkkenet på LÅVEN

Åpningstider


LÅVEMENY:


BÅLMATFABRIKKEN

Grill pølse, lag popcorn eller budeiesmorse. Vi har råvarene, arbeidet må du gjøre sjøl 😉

Åpningstider

Overnatting

Fjellet har teltplass til alle og med festivalpasset får du tilgang til våre sanitærfasiliteter, samt en solid frokostmatpakke med drikke til. Ta med deg det du trenger selv for å overnatte ute.

Miljøtips

Ta med egen kopp for bruk gjennom hele helgen.

Kast all søppel på anvist plass.

Gjør det du må på stedet som er beregnet for det. Vi har både utedo og tissetre.