Besøkssesong 2024

Tirsdag - søndag (stengt mandager) 12:00 - 17:00 fra tirsdag 2. juli til og med onsdag 31. juli

Online bordreservering

For at budeiene skal vite hvor mange som kommer og koke nok kaffe ønsker vi at du bestiller bord på forhånd. Du kan også sende tekstmelding til tlf. 95873408 (Anne Berit sin telefon) for bestilling av bord.

Gå til booking-siden for å bestille bord.

Historikk

Mevassetran var en del av et aktivt seterliv på Mevatnet fram til 1948 med produksjon av geitost og smør, og salg av melk og rømme til byfolk i fjellet. Setervollen i dag består av seterskjul, sommerfjøs og et produksjonshus med overnattingsmulighet.

Panoramautsikt

Setra ligger ved Mevatnet, vel en times gange fra Seter (en mil fra Vanvikan). Området ligger midt i Fosenalpene med panoramautsikt over midtre deler av Trøndelag.

Overnatting

Nytt for i 2024 er at vi tilbyr overnatting! Vi har 6 sengeplasser med turistforeningsstandard (DNT). Vi har åpent for overnattingsgjester tirsdager til og med lørdager (natt til søndag). Sengeplassene kan bestilles enkeltvis, og er utstyrt med sengeklær. Lakenpose kan leies eller ta med din egen. For bestilling; ring mobil 958 73 408 (Anne Berit).

Dyr

På setra treffer du sauer og lam, kyr, kaniner, høns og kyllinger.

Mat og drikke

På Mevassetran serveres det seterkost, alt etter hva budeia har. Spesialitet er gomme etter gammel oppskrift og servering på setervollen. Vi har spesielt god kaffe fra Langøra Kaffebrenneri.

Fjelltur og klatring

Her er gode muligheter for ulike fjellturer. Kombiner gjerne en tur i Munkstigen med et besøk på Mevassetran – det er merket sti fra toppen av Munken og frem til setra. Vi tilbyr pakkeløsning med klatring i Munkstigen, servering hos oss og skyss fra hovedveien tilbake til parkeringsplass ved Munkstigen. Bestilling gjøres hos Munkstigen Klatresti https://www.munkstigen.no/

Også et besøk på Hindremssetran er innen rekkevidde.

Vi er med på to ruter til Fosen turlag. Disse kan du finne under Fosen turlag sin hjemmeside.

Beliggenhet og parkering

Sving av fylkesvei 755 ved Seter industriområde på Seter og følg skilting. Parkeringsplass ved Flatavegen. Derifra tar du beina fatt, vel 3 km fottur oppover lia. Det er også merket sti fra Munken (på toppen av Munkstigen) og inn til Mevassetran via Stegavikdammen.

GPS koordinater: 63º 35′ 22″ Nord (lat), 10º 19′ 43″ Øst (long)

Kontakt oss

Mobil 958 73 408 (Anne Berit) og 917 05 215 (Per-Arne), epost bookingmevassetra@gmail.com